وي ادامه داد: هم اکنون گردشگران خارجي ميتوانند با مراجعه به 5 فرودگاه کشور و ارائه مبلغ مورد نظر به ارزهاي رايج، کارت ATM خود را به ريال شارژ کرده و از آن در تمامي مراکز عضو شتاب بهره گيرند.
پوينده تصريح نشان کرد: فرودگاههاي بين المللي امام خميني تهران، شهيد هاشمينژاد مشهد، شهيد بهشتي اصفهان، شهيد دستغيب شيراز و فرودگاه تبريز، مراکزي به شمار
ميآيند که گردشگر خارجي ميتواند در اين مراکز در کوتاهترين زمان ممکن از کارتهاي ATM برخوردار شود.
مديرکل دفتر توسعه گردشگري سازمان با بيان اينکه متاسفانه تبليغات متعددي مبني بر عدم آگاهي بخش خصوصي از چگونگي انجام اين طرح و محدوديتهاي آن انجام شده است، افزود: تا کنون نشستهاي مختلفي پيرامون معرفي اين طرح و به کارگيري کارتهاي ATM با حضور بخش خصوصي تشکيل شده است تا اين بخش به عنوان بازوي اجرايي سازمان بتواند نقش اصلي اجراي اين پروژه را به عهده گيرد.
وي تصريح کرد: با توجه به اقدامات انجام شده انتظار بيشتري از بخش خصوصي وجود دارد تا با جلوگيري از واسطه گريهاي رايج به منظور تبديل پول گردشگران خارجي به ريال، با معرفي اين طرح به گردشگران ورودي و افزايش آگاهي آنان، زمينه مساعدي براي استفاده و توسعه کارتهاي ATM فراهم کنند.
پوينده تبليغات بخش خصوصي و دولتي را در معرفي کارتهاي ATM به گردشگران ضروري دانست و گفت: هم اکنون طي نامهنگاريهاي انجام شده، از سفارتخانههاي ايران در خارج از کشور درخواست شده است تا معرفي اين طرح را دستور کار خود قرار دهند و زمينهاي فراهم کنند تا گردشگران خارجي بتوانند از مزيتهاي اين طرح اطلاع يابند و خود متقاضي استفاده از آن شوند.
وي در تشريح طولاني بودن زمان صدور کارتهاي ATM به عنوان يکي از نقدهاي وارد بر اين طرح گفت: از آنجا که دفاتر خدمات مسافرتي از تعداد و نام تمامي مسافران خود آگاهي دارند قبل از ورود آنان به کشور ميتوانند فرم مربوط را تکميل کنند.
مديرکل دفتر توسعه گردشگري سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تصريح کرد: چنانچه گردشگر خارجي به صورت مستقل و يا به واسطه دفاتر خدمات مسافرتي از اين امکان بهره مند شود، کارتهاي ATM در کوتاهترين زمان ممکن صادر خواهد شد.
پوينده با بيان اينکه برخي، کاربرد کارتهاي صادر شده را محدود ميدانند، اظهارداشت: گردشگر خارجي فارغ از دغدغه حمل پول نقد ميتواند همچون يک شهروند ايراني از کارت ATM خود در تمامي مراکز عضو شتاب و داراي دستگاه کارت خوان استفاده کند.
مديرکل دفتر توسعه گردشگري سازمان همچنين ديگر نقد وارد شده بر کارتهاي ATM مبني بر عدم کارآيي در بسياري از مناطق دورافتاده و فاقد امکانات سامانه شتاب را نيز قابل رفع خواند و گفت: گردشگر خارجي نيز ميتواند همانند يک شهروند ايراني، با توجه به نظر راهنماي تور، هنگام ورود به مناطق فاقد امکانات، به دستگاههاي خودپرداز بانکها مراجعه و پول نقد تهيه کند.
وي با بيان اينکه همچنين گردشگران خارجي ميتوانند پس از پايان سفر، مبلغ باقيمانده در کارت را به ارز رايج کشور خود دريافت کنند، افزود: تحقق اين امر به ضمانت بانک سپه به عنوان مجري اين طرح صورت خواهد گرفت تا روند طي شده بتواند امنيت خاطر گردشگران را فراهم آورد.
پوينده با بيان اينکه با افزايش استقبال گردشگران خارجي از کارتهاي ATM، توسعه اين طرح در دستور کار قرار خواهد گرفت، افزود: ارائه امکانات متعدد همچون تخفيفات ويژه براي مصرفکنندگان از جمله برنامهريزيهاي صورت گرفته است که با افزوده شدن کارتهاي صادر شده، تحقق خواهد يافت./106
انتهای پیام/